"Реальна небезпека – це південь": Клімкін назвав наступну після Донбасу ціль Путіна в Україні (відео)

8 апреля 2020 г. в 11:12

Путін зможе повністю відрізати Україну від моря

Росія-агресор на чолі з Володимиром Путіним прагне захопити не тільки східні області України, що нині робить на Донбасі. Наступною ціллю російського лідера може стати і весь південь нашої країни. Таку думку висловив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою".

"Південь йому набагато потрібніший. Але в нього інше розуміння півдня: для нього це "Новоросія" – Одеса, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, щонайменше", – сказав він.

Дипломат вважає, що в такий спосіб Путін зможе контролювати чи навіть домінувати в Чорному морі, а також зробити коридори на суші: "І не тільки Крим, а й Придністров’я, Молдову – замикає все, свою державу".

Клімкін додав, що після вирішення питань інфраструктури, води, портів та інших комунікацій, Путін зможе повністю "відсікти" Україну від моря."І Харків теж. Але реальна небезпека – це південь, туди він прийде найперше. І те, що там спершу будуть дестабілізаційні речі, а потім якісь інші операції – це 100%", – підсумував Клімкін.

5

EXMO affiliate program