Рейс МАУ з Києва в Тель-Авів розвернувся і попрямував на Кіпр через обстріли

12 мая 2021 г. в 01:00

ерез ракетні обстріли та напружену ситуацію, рейс авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”, що прямував з Борисполя, не долетівши до Тель-Авіва розвернувся та вирушив в бік Кіпру. Про це свідчать дані сервісу Flightradar, передає УНН.

Деталі

Так, повідомляється, що літак мав прибути о 21:10 до Ізраїлю. Він зробив кілька кіл над Середземним морем, вочевидь чекаючи на дозвіл на посадку від ізраїльської сторони, однак зрештою розвернувся та попрямував в бік Кіпру, куди має прибути близько 22:16.

За даними сервісу, така ж доля чекала і на низку інших рейсів, що прямували до Ізраїлю, зокрема рейсу з Осло.

Що було раніше

Армія оборони Ізраїлю у вівторок повідомила про запуск понад 600 ракет з сектора Газа в бік Ізраїлю.

Контекст

Різке загострення ситуації на кордоні Ізраїлю і сектора Газа почалося з 18:00 за київським часом понеділка, коли стартували масовані обстріли ізраїльських міст з палестинського анклаву, зокрема, не менше шести ракет були запущені по Єрусалиму, одна з них була перехоплена, ще одна впала в районі одного з передмість.

За вечір понеділка з Гази було випущено 150 снарядів, а за ніч вівторка — понад 200.

У відповідь ізраїльські військові вразили за 16 годин близько півтора сотень військових цілей радикальних організацій в секторі, включаючи півтора десятка оперативників угруповань ХАМАС і “Ісламський джихад”, повідомила армійська пресслужба.

unn.com.ua

EXMO affiliate program