Ресурс тих, хто хотів воювати проти України, у Росії вже повністю вичерпали — Данілов (ВІДЕО)

24 сентября 2022 г. в 12:30

Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов в інтерв'ю Радіо НВ констатував, що в Росії вже повністю вичерпаний ресурс охочих воювати проти України, через що й довелося оголосити мобілізацію.

«Є чітке розуміння: ті, хто хотів піти воювати проти нашої країни, вони цей ресурс вже повністю вичерпали. Звертаю увагу, що так звані добровольчі батальйони вони вже формують три-чотири місяці, куди запрошують за величезні гроші йти вбивати. Але вони не змогли: вони не мали можливості набрати відповідну кількість професійних людей для того, щоб вони йшли на [війну]», — сказав Данілов Радіо НВ.

Він нагадав, що на другому етапі охочих воювати почали шукати в колоніях, але й там їх виявилося замало.

«Вони перейшли до другого етапу — стали їздити по колоніях. Всім відомий ролик, коли представник [групи] Вагнера виголосив промову перед людьми, які відбувають покарання. Пропонував їм за те, що вони будуть позбавлені цього статусу, який там був, вирушити на фронт. Повірте, там багато [ув'язнених] знаходиться в колоніях Російської Федерації, але вони так само не мають бажання. Не кажу, що всі не мають бажання», — зазначив секретар РНБО.

Нинішню «часткову мобілізацію» Данілов назвав наступним етапом.

EXMO affiliate program