Резонансне вбивство активіста "Сармата" в Бердянську: стало відоме прізвище організатора і нові деталі

18 сентября 2018 г. в 23:07

Стали відомі ім'я і подробиці біографії одного з замовників і організаторів вбивства активіста, ветерана АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат"), якого затримали в п'ятницю, 14 вересня.

Про це повідомляє Крапка.

Як передає видання, поліція Запорізької області підозрює в причетності до вбивства Сармата 38-річного бізнесмена Михайла Сигиду. Як з'ясувалося, в Бердянську Михайло Сигида займається пляжами і нічними клубами на узбережжях. У ЗМІ він фігурує як представник фірми "Надзвичайно гарні люди", яка здійснює забудову прибережних зон в Україні, в тому числі в Одесі (комплекс "Аркадія") і Маріуполі. Судячи з усього, у нього добре налагоджені зв'язки з місцевими чиновниками. Наприклад, в Маріуполі він отримав в оренду ділянку на міському пляжі за ціною 2 грн за квадратний метр.

При цьому в базі Мін'юсту зазначено, що фірма "Надзвичайно гарні люди" зареєстрована в Бердянську на вул. Шевченко, 9. Саме на цій же вулиці жили в міні-готелі "Євро" четверо підозрюваних: 27-річний Артем Матюшин (його називають стрільцем) з Макіївки Донецької області, 37-річний бізнесмен Микола Ломако з Богданівки Дніпропетровської області (він під час вбивства нібито перебував за кермом "Таврії"), 39-річний Олександр Обухів з Дніпра і 37-річний Максим Владимиренко з Тернівки Дніпропетровської області.

Стали відомі ім'я і подробиці біографії одного з замовників і організаторів вбивства активіста, ветерана АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат"), якого затримали в п'ятницю, 14 вересня.

У грудні бізнесмен відвідував Москву, про що теж розповів в соцмережах. Втім, найцікавіше його фото - з політиком Сергієм Тігіпком. Михайло уточнив, що знімок був зроблений 25 січня цього року в Київській мерії. Крім того, на своїй сторінці Михайло активно піарить нічний клуб "Мохіто" в Бердянську. І за даними наших джерел, числиться одним із співвласників закладу. А ось прямого зв'язку з Сарматом ні в бізнесі, ні в соцмережах ми у Михайла не виявили.

При цьому дружина вбитого Олешка впевнена, що Сигида - це один з організаторів вбивства, але ніяк не замовник.

"Михайло Сигида один з організаторів вбивства мого чоловіка, але він не замовник. Насправді замовники Олександр Пономарьов (депутат "Волі народу") і Сергій Валентіра (депутат від Блоку Петра Порошенка). Це вони все придумали. Валентіра з Сигидой останні два-три роки просто близькі друзі, вони разом і вдень, і вночі, їхні дружини весь час удвох, можна сказати просто живуть сім'ями", - розповіла вона в інтерв'ю

Апостроф

EXMO affiliate program