РФ хотіла не такого Зеленського: Новий Президент повторює лінію попередника, – Фейгін (відео)

22 мая 2019 г. в 07:15

Володимир Зеленський залишив зовнішньополітичну лінію України такою ж, якою вона була у Петра Порошенка. Зокрема він заявив, що Крим і Донбас мають повернутися до складу України. Натомість Москва чекала на повну зміну позиції української влади.

Про це на телеканалі ZIK заявив російський правозахисник та опозиційний політик Марк Фейгін.

Він висловив переконання, що жодних рухів у напрямі обміну полоненими між Україною і Росією не буде, оскільки у реакції представників Кремля на інавгураційну промову Зеленського не прозвучало нічого нового.

«Проблема в тому, що обидві сторони по-різному розуміють, що таке «всіх на всіх» і загалом обмін як такий. Безумовно, українська сторона під цим має на увазі і громадян України, які за політичними мотивами були притягнуті до кримінальної відповідальності в Росії. Зокрема це стосується і військових моряків», – пояснює юрист.

Водночас, підкреслює він, РФ не вважає, що вони потрапляють під дію Мінських угод. Відтак, у їх розумінні «всіх на всіх» – це обмін між Києвом та ОРДЛО тих, хто брав участь у війні на Донбасі.

«Таким чином за дужками залишаються і моряки, і політв’язні. У тому числі і мій підзахисний Роман Сущенко. Тому тут, з одного боку, це просто питання розуміння, а з іншого – очевидно, що Москва цим питанням просто грається. Вони просто знущаються. Як на мене, нічого тут не змінилось», – переконаний Марк Фейгін.

Він також зазначив, що Володимир Зеленський залишив зовнішньополітичну лінію України такою ж, якою вона була і раніше. Мовляв, його позиція нічим не відрізняється від позиції Петра Порошенка.

«Він заявив про те, що території Криму й Донбасу належать Україні і повинні повернутись до її складу. Він сказав, що припинення вогню можливе, але найперше варто хоча б вирішити всі проблеми з полоненими. Що тут відрізняється від позиції Порошенка? Москва тепер реагує так само, як і на Порошенка», – підкреслив політик.

Крім того, він зазначив, що питання залишається лише в тому, чи готовий Володимир Зеленський обговорювати особливий статус Донбасу – його автономію.

«Він вже теж заявляв, що ні. Тобто ми чули приблизно всі ті заяви, які вже були раніше. Москву ж це не влаштовує – вона очікує на повну зміну позиції у зворотний бік від тої, яка була в Петра Порошенка. Натомість Зеленський до цього не готовий», – наголосив російський правозахисник.

EXMO affiliate program