РФ концентрує угруповання для проведення наступальних дій, — Єрмак (відео)

7 января 2023 г. в 19:30

Глава ОП поговорив із сенаторами США Джеком Рідом та Ангусом Кінгом. За його словами, іноземні партнери повинні знати потреби України, а також знати про її плани.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів брифінг із сенаторами США, на якому заявив, що РФ готує сили для нових наступальних дій. Про це йдеться на сайті ОП.

"Ворог концентрує угруповання для проведення наступальних дій. Йшлося також про потреби сил оборони України у забезпеченні військовою технікою та боєприпасами", — сказано в повідомленні.

Під час брифінгу також обговорювалося питання захисту енергетичної інфраструктури України, яку продовжує обстрілювати РФ. Було сказано про важливість відновлення трансформаторів різної потужності й обладнання електростанцій, які були пошкоджені. Крім того, йшлося про протидію ворожим кібератакам.

Єрмак заявив, що в Офісі президента щодня проводять брифінги. Потрібно, щоб іноземні партнери не лише знали про те, що відбувається на полі бою, а й були обізнані про потреби України, її плани.

"Це вкрай важливо, щоб ви як сенатори, як конгресмени точно знали, як іде поточна ситуація, безпосередньо від наших командирів, від команди Офісу Президента. Адже це дуже допомагає в розумінні подальших дій. Я переконаний, що ви отримали повну інформацію", — сказав Єрмак.

Зазначимо, що в брифінгу, окрім Єрмака, взяли участь сенатори США Джек Рід та Ангус Кінг, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк, заступники керівника Офісу Президента Роман Машовець та Ігор Жовква, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, представники командування ЗСУ.

фокус

EXMO affiliate program