РФ поширювала фейки про евакуацію з окупованих територій жінок і дітей

10 апреля 2021 г. в 00:05

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія цього тижня спеціально провокувала загострення регіональної обстановки, зокрема, поширювались відеоматеріали про рух російських ешелонів у бік кордонів з Україною. Про це йдеться у повідомленні Міноборони, передає "Укрінформ".

"Росія нарощує гібридну агресію проти України, комбінуючи силові і пропагандистські форми та методи для реалізації своїх загарбницьких цілей. Зокрема, цього тижня агресором інтенсивно поширювались відеоматеріали про рух російських ешелонів з військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонструвались прольоти російських бойових гелікоптерів та літаків, та їх готовність до негайного застосування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у такий спосіб Росія спеціально провокувала загострення регіональної обстановки з метою визначення реакції України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії.

Крім того, російські окупаційні адміністрації наполегливо "рекомендували" жителям тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з вини України. Поширювались чутки про нібито планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області (РФ).

stopcor.org

EXMO affiliate program