РФ таємно переправила через кордон на окупований Донбас своїх кадрових військових

2 апреля 2021 г. в 09:21

Кадрових російських військових для поповнення “армій” бойовиків через окуповану РФ ділянку кордону з Україною Росія переправила на окупований Донбас минулого тижня.

Про це з посиланням на дані української військової розвідки повідомляє Міністерство оборони України.

Як ідеться в повідомленні, для поповнення так званих “армій” самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” кадровими військовими командування російської армії використало прикриття.

"Командування ЗС РФ розповсюджувало заяви про проведення виключно планових заходів оперативної та бойової підготовки з відпрацювання питань пересування військ, зокрема поблизу кордонів з Україною. Водночас під прикриттям заходів бойової підготовки окупанти забезпечували приховане переміщення через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях російських кадрових військовослужбовців для доукомплектування з'єднань і частин першого та другого армійських корпусів", - йдеться в повідомленні ГУР Міноборони України.

За даними української військової розвідки, цю спецоперацію РФ контролювала спеціальна комісія Збройних сил Росії.

"Контроль комплектування військовослужбовцями підрозділів та перевірку виконання інженерно-фортифікаційних робіт на передових позиціях з'єднань і частин російських окупаційних військ здійснює комплексна комісія ЗС РФ", - повідомляє українське оборонне відомство.

Як повідомляла ІА "7 Днів-Україна", раніше українська військова розвідка повідомляла, що в березні Росія переправила бойовикам "ДНР" і"ЛНР" партію протипіхотних мін, безпілотники, станції радіоелектронної боротьби та інше військове майно і озброєння.

У Міноборони України також прокоментували повідомлення про передислокацію Росією на окупований Донбас у березні сотні танків Т-72.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у ВР повідомив, що на 30 березня Росія стягнула до кордонів України 28 батальйонно-тактичних груп російської армії.

EXMO affiliate program