РФ уже в листопаді може застосувати проти України іранські балістичні ракети — Буданов

31 октября 2022 г. в 06:40

Росія може застосувати проти України іранські балістичні ракети малої дальності вже у листопаді. Йдеться про ракети Fateh-110 та Zolfaghar SRBM.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) МО України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню The War Zone.

«Я вважаю, що, ймовірно, наступного місяця [у листопаді] ми побачимо, що вони будуть використані тут [в Україні]», — сказав Буданов.

За його словами, це серйозна загроза для України.

«Іранські ракети, на відміну від російських, мають досить високу точність, дуже високу швидкість. І ці характеристики перевірені в боях», — пояснив голова української розвідки.

Буданов додав, що в цій ситуації Україна може розраховувати лише на блискучу роботу своїх сил протиповітряної оборони та на допомогу міжнародних союзників, які пообіцяли надати більше систем ППО для захисту від ракетного терору РФ.

Йдеться про іранські балістичні ракети малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar. Вони здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 км.

З початку вересня Росія регулярно використовує іранські безпілотники у війні з Україною, при чому переважно завдаючи ударів по українських містах і цивільній інфраструктурі й створюючи загрозу для мирних мешканців.

EXMO affiliate program