Росія відпрацює вторгнення в Україну – розвідка

6 сентября 2019 г. в 06:40

Російська Федерація відпрацює фактичне вторгнення в Україну на навчаннях "Кавказ 2020". Про це розповів представник Головного управління розвідки Вадим Скибицький.

За його словами, на сьогодні російське вторгнення залишається однією з основних загроз.

"РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування угруповань своїх військ. Сьогодні, починаючи з 2015 року, вже, по суті, завершується формування трьох російських дивізій біля нашого кордону", – зазначив Скибицький.

Він уточнив, що мова йде про 3-ю, 144-у і 150-у мотострілкові дивізії. Крім того, триває формування 8-ї армії в Південному військовому окрузі, яка безпосередньо буде діяти на українському напрямку.

"І відповідно до планів, які існують в РФ, основні заходи планується завершити вже в кінці 2019 – початку 2020 року ... До речі, саме в наступному році плануються навчання "Кавказ-2020", де плани щодо застосування нових формувань проти нашої держави вже будуть практично відпрацьовані на полігонах, у навчальних центрах Південного військового округу, в тому числі і на території Криму", – додав Скибицький.

Нагадаємо, за словами Скибицького російські засоби протиповітряної оборони в анексованому Криму здатні досягти Києва. Він зазначив, що в Криму створене потужне угрупування, яке дозволяє Російській Федерації проводити операції в усьому регіоні Чорного моря.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program