“Росія з Донбасу йти не збирається”, – Фейгін про мету Кремля у проведенні “виборів” (Відео)

23 сентября 2021 г. в 12:50

Незаконні вибори до Держдуми РФ на окупованих територіях України Кремль провів, щоб продемонструвати свої імперські плани і продовжувати тиснути на Україну.

Про це російський правозахисник і громадський діяч екс-депутат Держдуми РФ Марк Фейгін заявив в ефірі телеканалу “Україна 24.

Фейгін пояснив, що Росія навмисно демонстративно 17-19 вересня звозила мешканців окупованого Донбасу з російськими паспортами на виборчі дільниці в РФ, щоб створити провокацію.

"Це демонстрація того, що майже мільйон розданих російських паспортів начебто дають право голосувати цьому мільйону... Це демонстрація того, що Росія вважає територію Донбасу "своєю". І всі розмови про Мінські угоди, про "формулу Штайнмаєра", по-моєму, втрачають всякий зміст. Тому що якщо ви масово дозволяєте таким чином долучатися до нібито формування влади через вибори в Росії, то це демонстрація того, що Росія нікуди з Донбасу йти не збирається... Ані передавати контроль над кордоном, ані при проведенні виборів Києвом на території ОРДЛО, відповідно до "плану Штайнмаєра" і Мінських угод, Росія зовсім не збирається віддавати під контроль Києву цю територію", - заявив правозахисник.

На думку Фейгіна, залучення мешканців окупованого Донбасу до своїх виборів Росія спробує використати і як спосіб тиску на Україну для втілення плану Кремля.

"Є план примусити Київ, щоб він погодився зі всіма вимогами Москви щодо виконання Мінських угод. І в цьому сенсі це – довгограючий план", - зазначив Фейгін.

EXMO affiliate program