Російські гармати на Донбасі націлились на підконтрольні Україні території (Відео)

14 августа 2020 г. в 20:10

Режим припинення вогню на Донбасі російські окупанти використовують для інтенсивних військових навчань, в тому числі з відпрацюванням артилерійських ударів по підконтрольній Україні території.

Про це з посиланням на дані української військової розвідки повідомляє Міноборони України.

За даними ГУР Міноборони України, інтенсивні військові навчання бойовики почали з початку минулого тижня.

“Противником проведені командно-штабні тренування з управління військами, тактичні навчання з артилерійськими підрозділами, двосторонні ротні тактичні навчання, збори зі снайперами та розвідниками. Водночас, за інформацією ГУР Міноборони України, для тренування чергових артилерійських розрахунків цілями визначались об’єкти, які знаходяться на підконтрольній Україні території у Донецькій та Луганській областях”, – повідомляє українська військова розвідка.

У Міноборони України наголосили, що підрозділи Об’єднаних сил і в час перемир’я на Донбасі постійно перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії збройних формувань РФ на сході нашої держави.

“У випадку явної збройної агресії противника: виникнення загрози особовому складу підрозділів Об’єднаних сил під час ворожого обстрілу, або загрози захоплення території, – українські герої готові до невідкладного адекватного реагування. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом”, – підкреслили в Міністерстві оборони України.

Кадри військових навчань російських окупантів на полігонах окупованого Донбасу опублікували сепаратистські джерела.

mil.gov.ua

EXMO affiliate program