Російські командири розграбовують так звані армії “ДНР” і “ЛНР”

30 сентября 2020 г. в 09:08

Російські командири, надіслані Кремлем на окупований Донбас для командування так званими “арміями” самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”, розкрадають гроші, які на ці “армії” виділяє Росія.

Про це з посиланням на дані української військової розвідки повідомляє Міноборони України.

Як ідеться в повідомленні, факти розкрадання виявила комісія, яку для перевірки на окупований Донбас направив Генштаб армії Росії.

“Командування ЗС РФ продовжило термін роботи комісії штабу 8-ї армії Південного військового округу (що триває з 12 вересня) у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ. Комісією виявлені чисельні випадки нецільового використання коштів, призначених для грошового забезпечення особового складу”, – повідомляє ГУР Міноборони України.

За даними української військової розвідки, комісія з Росії виявила, що російські командири в так званих арміях самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” масово займаються приписками і привласнюють гроші.

“У ряді підрозділів встановлено факти приховування некомплекту особового складу і утримання у такий спосіб значної кількості так званих “мертвих душ”, що дозволило окремим командирам привласнювати значні суми коштів”, – повідомляє українська військова розвідка про масштабні розкрадання в російських окупаційних військах на Донбасі.

Як повідомляла ІА “7 Днів-Україна”, раніше українська військова розвідка інформувала про вкрай низький морально-психологічний стан у підрозділах окупаційних військ РФ на Донбасі, масове дезертирство та пиятику в рядах бойовиків. Через це російські командири втрачають контроль над підлеглими бойовиками так званих армій самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”.

7days-ua.com

EXMO affiliate program