Російські найманці розстріляли військового медика на Донбасі: перші подробиці

14 июля 2020 г. в 10:28

Під час евакуації тіла загиблого українського військовослужбовця російські найманці на Донбасі вбили військогового медика, ще двоє військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомляє 13 липня пресслужба Операції об'єднаних сил у Facebook.

Повідомляється, що після отримання підтвердження режиму "Тиша" група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла зашиблого українця декілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

За даними військових, група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Зазначається, що внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування.

У соцмережах користувачі провели паралелі з ситуацією, яка виникла під час Іловайської трагедії.

"Повторення історії з Іловайськом", "Обіцяють прохід, а потім розстрілюють", "Підлість і безчестя - це релігія російських військових".

Нагадаємо, що 29 серпня 2014 року під час боїв за Іловайськ "за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу Збройних сил Росії російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками".

За даними Генеральної прокуратури, загалом з 7 по 31 серпня 2014 року біля Іловайська загинули чи були вбиті 366 українських воїнів, 429 зазнали поранення різного ступеня тяжкості, близько 300 потрапили у полон чи зникли безвісти.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program