Російські офіцери відправили солдатів у пастку — історія військовополоненого (ВІДЕО)

18 сентября 2023 г. в 12:13

Російський військовополонений В’ячеслав — родом із Краснодарського краю РФ. Чоловік зізнається, що на війні хотів заробити грошей, тому підписав контракт. Мріяв рити окопи біля Криму. Спочатку так і було, поки його не відправили на передову. Прямо з Криму В’ячеслав потрапив у Роботине Запорізької області, але туди якраз зайшли українські штурмовики, повідомляє uatv.

52-річний В’ячеслав каже, що повоювати він не встиг. Його з іще чотирма бійцями командири послали в засідку в село Роботине, в яке зайшли українські штурмовики.

“Ми в підвал засіли, під’їхав Bradley з хлопцями ззаду, чотири гранати нам закинули в підвал. Усе, більше не пам’ятаю нічого”, — розповів він.

Українські військові, за його словами, здивувалися завданню, яке поставили групі В’ячеслава російські командири.

“Ви що, кажуть, дурні, не розумієте, що в пастці? Я сказав, що розумів”, — каже військовополонений.

Він також повідомив, що російські офіцери радили солдатам підірвати себе гранатою, щоб не потрапити в полон до українців, мовляв “страшні нацисти” замучать тортурами. І багато хто в це вірить.

“Командири наші кажуть, щоб ми не здавалися в полон, бо українці не беруть полонених. У нас багато хто загинув, не здаючись у полон, тому що командування каже, що тут кошмар”, — зазначив В’ячеслав.

Військовополонений, з яким зараз працюють слідчі СБУ, зізнався, що був здивований ставленням і умовами утримання. Про те, як йому живеться в полоні, він розповів під час телефонної розмови з подругою.

“Немає ні знущань, нічого. Все добре. Годують нормально”, — каже він.

В’ячеслав стверджує, що після обміну, що б не сталося, на війну його ніхто не затягне.

“Сюди назад? Ні в якому разі. І кого зустріну — відраджу”, — пообіцяв він.