Російські окупанти готують ескалацію конфлікту на Донбасі і стягують на передову додаткові сили

11 октября 2021 г. в 08:31

Російські окупанти готують нові диверсії і загострення ситуації на Донбасі. Для цього на передову перекидають додаткову зброю та диверсійно-розвідувальні групи.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерство оборони України.

“Під виглядом перевезень майна автомобільним транспортом для підготовки до зимового періоду до передових підрозділів приховано завозиться додаткове озброєння і боєприпаси, прибувають диверсійно-розвідувальні підрозділи, зросла інтенсивність тренувань з бойової готовності, у тому числі в артилерійських та мінометних підрозділах”, – повідомляє ГУР Міноборони України.

За даними української військової розвідки, мета такого посилання передових позицій російських окупантів – загострення бойових дій на Донбасі.

"У такий спосіб окупанти приховано готують активізацію обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил з метою нанесення втрат, провокування вогню у відповідь та знищення елементів системи спостереження", - попередила українська військова розвідка.

Як повідомляла ІА "7 Днів-Україна", раніше ГУР Міноборони України інформувало, що у вересні Росія переправила своїм окупаційним військам на Донбасі додатковий запас озброєння і боєприпасів.

Крім того, Росія надіслала бойовикам партію бойової техніки, раніше відремонтованої і модернізованої в РФ.

EXMO affiliate program