Російські військові планують прикриватися цивільним транспортом під час війни (ВІДЕО)

4 марта 2021 г. в 13:03

Волонтери проєкт Inform Napalm повідомляють, що російські військові під час навчань на полігоні у Свердловській області маскували власну техніку під цивільний транспорт. Зазначається, що таке відео було оприлюднено у самому Міністерстві оборони РФ.

В офіційному прес-релізі російського оборонного відомства повідомляють, що військовослужбовці підрозділів матеріально-технічного забезпечення Центрального військового округу РФ відпрацювали нестандартне маскування паливозаправників під зерновози та здійснили масове дозаправлення бронетехніки в польових умовах. Метою такого маскування зазначалося введення в оману засобів повітряної розвідки та ударних БПЛА.

Волонтери кажуть, що одразу зберегли відео та звернулись вернулися за коментарями до фахівців з міжнародного гуманітарного права.

“Усі опитані нами фахівці відзначили, що маскування військової техніки під цивільний продовольчий транспорт є прямим порушенням правил ведення війни та розцінюється як воєнний злочин. Дозволяється проводити маскування або камуфлювання техніки спеціальними засобами, щоб зробити її менш помітною, але вішати, наприклад, позначку “Зерновоз” на військовий паливозаправник – це, безумовно, військове віроломство та має ознаку воєнного злочину”, – повідомляють волонтери проєкту Inform Napalm.

Волонтери також кажуть, що після негативних коментарів під відео на хостингу YouTube, очікували, що російське військове керівництво усвідомить власну помилку і видалить запис.

“Минуло 2 тижні та відео все ще доступне на офіційному каналі, тому можна припустити, що російська армія не помилково виклала відео, а цілеспрямовано демонструє, що готова порушувати норми міжнародного гуманітарного права і маскувати військову техніку під цивільні об’єкти”, – підсумовують фахівці з цивільної розвідки.

nova.net.ua

EXMO affiliate program