Російський дрон-камікадзе "Ланцет" не пробив маскувальну сітку для танка ЗСУ (відео)

25 декабря 2022 г. в 07:40

ЗС РФ запустили по українській бойовій техніці одразу два БПЛА, але жоден із них не досяг цілі.

Маскувальна сітка й дерево врятували танк Т-72 Збройних сил України від атаки російських дронів "Ланцет". Відеоролик від військовослужбовців опублікували аналітики Ukraine Weapons Tracker у Twitter.

Росіяни націлили на український танк два "Ланцети", але жоден із них не досяг своєї цілі. Один БПЛА розвалився на дві частини: одна половина застрягла на дереві, а друга повисла на сітці маскувань. Невідомо, чому дрон-камікадзе не здетонував, — військовий, який записав відеоролик, також ставить це запитання. Судячи з його слів, другий дрон промахнувся.

Оглядачі звернули увагу, що маскувальна сітка не врятувала Т-72 від виявлення, адже оператори явно змогли помітити машину з повітря та направити дрони для його знищення. На щастя, ЗСУ вдалося уникнути втрат через низьку якість російської техніки або помилку оператора.

Баражувальні боєприпаси "Ланцет" випускає російське підприємство Zala Aero, який входить до концерну "Калашников". Дрон літає завдяки електродвигуну та двом парам X-подібних крил, які повинні забезпечувати високу маневреність і низький рівень шуму.

"Ланцети" оснащуються різним обладнанням для пошуку цілей, у тому числі оптичними й інфрачервоними камерами, радіометром, лазерним цілепоказником. Блок телевізійного наведення дозволяє оператору вручну керувати польотом на фінальному етапі, коли дрон пікірує на ціль. Існують дві версії апарату: "Ланцет-1" і "Ланцет-3", яка з них намагалася вразити танк ЗСУ — невідомо.

EXMO affiliate program