РосТБ знайшло русофобію в новому мультфільмі DC про Супермена-комуніста (відео)

19 декабря 2019 г. в 13:16

В ефірі телеканалу «Росія 24» вийшов сюжет про новий анімаційний фільм за коміксами DC – «Супермен: Червоний син». Ведучі розкритикували мультфільм, який ще не вийшов, за русофобію.

Перший трейлер анімаційного фільму від Warner Bros. Був опублікований 16 грудня. Сюжет ґрунтується на класичному коміксі Марка Міллара, в якому капсулу зі знаменитим немовлям з Криптону знаходять не в США, а в Радянському Союзі. В результаті Супермен зростає в українському колгоспі, його виховують як борця за соціалістичні цінності. При цьому Холодна війна між Заходом і Сходом розгортається не як гонка озброєнь, а як суперництво у створенні надлюдей. У сюжеті фігурують альтернативні версії безлічі персонажів DC. Приміром, Бетмен представлений як син радянських дисидентів і радикальний борець з радянським режимом.

У сюжеті «Росії 24» провідні і опитані експерти заявили, що творці іронізують над російським менталітетом і використовують розхожі стереотипи про Росію («клюкву»). Слово дали політологу, який пов'язав мультфільм з «русофобською політикою», а ведуча заявила, що автори «явно б'ють по ідеології соціалізму і Росії в цілому».

unian.ua

EXMO affiliate program