Розкрито російського генерала, який керує російським угрупованням військ "Захід". ВІДЕО

27 июля 2022 г. в 22:20

У російському Міноборони розкрили карту одного з військових тузів – генерал-лейтенант Андрій Іванович Сичовий, командувач угрупування військ "Захід", військовий злочинець вищого рангу, що віддає накази у війні проти України, інформує УНІАН.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, як такої інформації про командувача угрупуванням "Захід" замало. Самі росіяни зізнаються, що він належить до найбільш закритих для преси воєначальників такого рангу. На всі прохання журналістів дати інтерв'ю Сичовий відповідає однаково: "Давайте поговоримо після "операції".

Сичовому - 53, він народився в Кримському районі Краснодарського краю, закінчив Суворовське, а в 1990-му - Ульяновське Гвардійське вище танкове командне училище. Служив у танкових і мотострілецьких частинах. Після академії ЗС РФ дійшов від замкомандира полку до замкомандира дивізії. З листопада 2009-го по січень 2011-го - командир 70-ї мотострілецької бригади Далекосхідного військового округу. Далі рік на посаді командира 59-ї мотострілецької бригади Східного військового округу. У травні 2013-го Андрій Сичовий стає командиром другої мотострілецької Таманської дивізії Західного військового округу.

Після низки навчань у Білорусі Сичовий стає начальником штабу п'ятої загальновійськової армії Східного військового округу, а вже в 2017-му його прізвище потрапляє в таємний список Путіна. Закритим указом президент Росії призначає офіцерів командування восьмої армії, яка повинна стежити за кордонами, насамперед з Україною.

У 2019-му він отримує звання генерал-лейтенанта. Підлеглі Сичового розповідають, що їхній командир буває дуже жорстким з тими, хто зволікає з виконанням наказу. Іноді вріже, але якщо зрозуміє, що зопалу перебрав в словах або несправедливо влаштував рознос офіцеру, обов'язково перепросить. Є в біографії Сичового цікавий момент: у листопаді 2021 він звільнений з посади, правда, про це у відкритих джерелах нічого немає. Але через два місяці в лютому 2022-го Андрій Сичовий потрапляє під персональні санкції Євросоюзу.