Розмовлятиму російською! Депутат міськради Миколаєва відмовився від виступу українською мовою (Відео)

9 февраля 2021 г. в 21:20

Максим Невінчанний, депутат із ОПЗЖ, під час засідання у міській раді Миколаєва розмовляв російською мовою. Своєю поведінкою він спровокував мовний скандал.

Голова депутатської комісії з ЖКГ Дмитро Іванов від фракції "Пропозиція" закликав депутат розмовляти українською. Відео інциденту 9 лютого опублікував редактор "НикВести" Олег Деренюга на "Фейсбуці".

Максим Невінчаний почав виступати з місця російською мовою, що обурило Дмитра Іванова. Між ними відбулася перепалка. Максим Невінчаний заявив, що принципово розмовлятиме російською мовою: "Покличте поліцію, якщо я порушую закони".

Нагадаємо, у Миколаєві це вже не вперше депутати виступають російською. У міськраді Миколаєва депутат Владислав Чайка під час засідання почав виступати російською мовою, що обурило українське суспільство. Активісти зажадали від нього перейти на державну мову. Мер міста Олександр Сінкевич вирішив перекладати виступ. У свою чергу депутат Олександр Медведєв також вирішив розмовляти російською мовою і розкритикував переклад очільника міста.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program