Розстріляв впритул авто: скандальний автодорожник з Донеччини влаштував п‘яний дебош на Київщині (відео)

2 декабря 2022 г. в 14:00

Власник скандальної автодорожної фірми «Данко» впритул розстріляв автівку у селі на Київщині.

Власник підприємства "Данко", яке займається ремонтом українських доріг, Денис Чумак впритул розстріляв авто у смт. Козин Обухівського району на Київщині. Подія сталася в ніч з 24 на 25 червня цього року.

Відповідні відеодокази потрапили до рук редакції "СтопКору".

Інцидент стався наприкінці червня поточного року – у самий розпал активної фази російсько-української війни та в час, коли захисники України щоденно гинули сотнями, покладаючи на захист нашої держави найголовніше, що мали – життя. Так, на мирній вулиці одного з населених пунктів у столичному регіоні відбувся справжній блокбастер. Екшн із масовою бійкою, погонею з ножем, та розстрілом впритул автівки із гвинтівки, чому звісно передувала грандіозна п’янка. Примітно, що інцидент лишився поза увагою правоохоронних органів та громадськості.

"СтопКор" поспілкувався з мешканцями Козину, де сталася подія, тож передісторія цього блокбастеру наступна.

У недалекому 2020 році придбавши коштовний будинок оселився у смт. Козин Обухівського району виходець з Донецької області Денис Чумак. За наявною інформацією, початок його проживання на новому місці перетворив життя сусідів по вулиці та сусідніх вулиць на суцільний жах, оскільки "привніс в їхні життя небачений до цього рівень дискомфорту, недоброзичливості та хамства в найкращих традиціях тих самих "донецьких", яких вічно пам’ятатиме держава".

Цей період запам’ятався місцевим розсіканням на дорогих автівках на великій швидкості по вулиці повз дітей, що гуляють, великою кількістю сумнівних гостей, постійними гучними п’янками із ними, що супроводжувалось горланням в караоке посеред ночі, конфліктами із сусідами, суцільною нецензурною лайкою тощо.

Після початку збройної агресії в сусіда призовного віку Дениса Чумака не віднайшлося патріотичних почуттів стати на захист держави чи долучитися до звільнення своєї малої батьківщини. На певний час чоловік поїхав з Козина, як припускають сусіди – на західну Україну. Пробувши там короткий час, Чумак повернувся до звичайного життя в Обухівському районі Київщини, а разом з ним повернувся і нічний п’яний ґвалт із подвійним завзяттям. Попри комендантську годину та інші запобіжники, запроваджені на час правового режиму воєнного стану в Україні.

Апофеозом ситуації стала ніч з 24 на 25 червня 2022 року

"Того вечора в гості до Чумака прибула ціла колона елітних позашляховиків, більшість з яких дуже органічно могли б поповнити автопарк ЗСУ і принести незрівнянно більшу користь армії у протистоянні агресору ніж перевозити Обухівщиною низку осіб в стані алкогольного сп’яніння нахабно давлячи при цьому сусідськи газони", – розповідає "СтопКору" мешканець вулиці, який попросив не називати його ім’я.

За його словами, після декількагодинних співів у караоке вже ближче до опівночі Денис Чумак вирішив покарати одного з гостей "за низькі вокальні здібності" та напав на нього з кулаками посеред власного двору, криючи "співака" восьмиповерховим матом та погрожуючи вбивством.

На кадрах, оприлюднених ‘"СтопКором", враховуючи поведінку чоловіка, видно, що ініціатор бійки Денис Чумак перебував у стані алкогольного сп’яніння. Не досягнувши бійкою поставленої мети, донеччанин схопив великого кухонного ножа та продовжив погоню за жертвою власним двором, ламаючи меблі та розбиваючи на своєму шляху посуд, а також збентеживши залишок сусідів, які ще марно вірили в завершення брутальної вечірки без потерпілих.

Коли жертві, чудом не діставши ножових поранень, все ж таки вдалося евакуюватися з двору на вулицю з метою забратися подалі, Чумак вискочив на вулицю селища із рушницею та почав переслідувати "співака" в упор розстрілюючи автівку, в якій знаходився потерпілий та ще один гість, а також здійснюючи хаотичні постріли навкруги в бік житлових будинків. Загалом пан Денис здійснив в бік жертви та по його автівці близько п’яти пострілів, розповідає житель Козина.

В розпорядженні редакції з’явилось відео даного інциденту з камер спостереження де зафіксовано його перебіг. За нашими даними, це відео також є в розпорядженні органів досудового розслідування. На викладених уривках чітко зафільмовано дії мешканця будинку, грубе порушення ним громадського порядку із використанням зброї в стані алкогольного сп’яніння, що згідно з Кримінальним кодексом України має бути кваліфіковано за частиною 4 ст. 296, яка передбачає покарання до семи років ув’язнення.

Особливе обурення викликає уривок коли фігурант хитаючись іде за зброєю, бере її до рук та прямує стріляти в гостя, а маленька дитина посеред ночі намагається його зупинити благаючи не робити цього.

Але на цьому історія не закінчилась. Попри наявність беззаперечних доказів, відео злочину, вилученої зброї, набоїв, гільз та розстріляної автівки, а також показів зневірених сусідів, до теперішнього часу дебоширу навіть не повідомлено про підозру, а кримінальне провадження на думку сусідів, спускають на гальмах. За наявною інформацією, наступного ж дня особисто начальником ГУ Нацполіції в Київській області Андрієм Нєбитовим підлеглим нібито наказано припинити розслідування справи, а в подальшому до "зливання" справи долучились також працівники прокуратури регіону.

Зазначимо, що Денис Чумак є засновником ТОВ "Данко", яке було зареєстроване у Донецьку до 2015 року, а згодом переїхало до Києва і є доволі великим гравцем на ринку будівництва доріг і автострад. Саме ця компанія багато років на постійній основі виграє великі державні тендери на сотні мільйонів гривень. І саме щодо цієї компанія відкрито не одне кримінальне провадженя, розслідуване в тому числі й НАБУ.

Крім того, згідно з даними автоматизованої системи обліку виконавчих проваджень, Чумак є боржником у щонайменше тринадцятьох виконавчих провадженнях з 2016 року. З них у дванадцяти провадженнях стягувачем є управління патрульної поліції, що свідчить про те, що Чумак є злісним порушником правил дорожнього руху.

Крім того, у грудні 2020 року Чумак притягувався до відповідальності за кермування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, про що свідчить постанова Печерського районного суду м. Києва у справі № 757/13146/21-п. Так 12 грудня 2020 року він був зупинений працівниками поліції у нетверезому стані, а факт кермування ним в стані сп’яніння серед іншого підтверджено лікарем-наркологом.

Натомість тоді, як і цього разу пану Денису вдалося уникнути покарання схоже, що завдяки міцним зв’язкам у правоохоронних та судових органах, що дозволяють йому не звертати увагу на закони України. Таким чином, попри нанесення багатомільйонних збитків державі фірмою Чумака "Данко", попри водіння в нетверезому стані, порушення правил дорожнього руху та навіть попри зухвалий розстріл автомобіля з попередньою спробою нападу з ножем, донеччанин не просто перебуває на свободі. Його фірма продовжувала брати активну участь в тендерах у 2020-2021 роках незважаючи на гучні кримінальні справи, а сам Чумак продовжує кермувати автомобілем, створюючи потенційну загрозу для життя людей навколо. Чи буде покарання для зловмисника чи всі його "питання" й надалі вирішуватимуть гроші? Сподіваємося на реальну реакцію правоохоронних органів на публікацію.

Зазначимо, у 2018 році на той час народний депутат України Олег Недава звертався до правоохоронних органів із вимогою перевірити діяльність ТОВ "Данко", яке, за інформацією журналістів, завдало шкоду державі у розмірі понад 588 мільйонів гривень.

EXMO affiliate program