"Русіш швайне": у Слов’янську чоловік зіпсував рекламу з обличчям Штепи, його затримали (фото)

11 сентября 2020 г. в 23:27

38-річний мешканець Миколаївки Слов’янського району зіпсував передвиборчу рекламу скандальної Нелі Штепи написами: «Русіш швайне» та «Ніколи знову».

Чоловіка невдовзі спіймали місцеві правоохоронці та відкрили кримінальне провадження.

«До поліції надійшло повідомлення про пошкодження сітілайтів, які розташовані по бульвару Пушкіна у Слов'янську. Особу причетну до правопорушення встановили співробітники патрульної поліції. Ним виявився житель Миколаївки 1985 року народження», – пояснила старша інспекторка Слов'янського відділу поліції, капітан поліції Марія Тюріна.

Колишня мер Слов’янська Штепа розмістила в місті передвиборчу рекламу з порушенням чинного законодавства. Тому чоловіку загрожує лише штраф або громадські роботи за «дрібне хуліганство».

В іншому випадку – коли б подія сталась посеред виборчої кампанії – проти нього відкрили б справу за статтею про перешкоджання діяльності кандидата, пояснюють в ОПОРІ.

Хто така Неля Штепа

Неля Штепа була мером Слов’янська за часів президентства Віктора Януковича й входила до «Партії регіонів».

11 липня 2014 року її затримали за підозрою у сепаратизмі. Суддям вона заявила, що закликала Путіна ввійти до Слов’янська і «захистити» її нібито через тиск бойовиків.

У жовтні 2014 року прокуратура Харківської області вимагала для жінки довічного терміну ув’язнення, проте вже у вересні 2017-го суд випустив Штепу під домашній арешт.

За рішенням Європейського суду з прав людини Штепа отримала 3600 євро компенсації від України за «порушення права на свободу».

unian.ua

EXMO affiliate program