Салон авто можна охолодити без кондиціонера всього за 10 секунд (Відео)

27 июня 2021 г. в 19:29

Салон авто можна охолодити без кондиціонера всього за 10 секунд (Відео)

Сідати в розпечену променями сонця машину не тільки незручно, але й небезпечно для здоров’я. Особливо, коли температура повітря піднімається до +30 градусів і вище.

У зв’язку з аномальною спекою, яка накрила Україну цього літа, First Gear вирішив дати раду на тему, того як швидко і ефективно охолодити салон автомобіля. Навіть без кондиціонера!

Для початку потрібно відкрити вікно з боку пасажира і закрити двері. Після цього сісти в автомобіль і кілька разів відкрити-закрити двері водія. Таким чином, «застійне» гаряче повітря в салоні зміниться більш-менш свіжим повітрям.

На таку маніпуляцію потрібно близько 10 секунд. Вона знижує температуру в автомобілі приблизно на 10 градусів.

Як це працює наживо, можна побачити в ролику нижче:

Додаткові поради

Щоб трохи знизити «перегрів» салону авто, можна завчасно виконати наступне:

• накинути на сидінні бавовняну тканину (стару футболку, простирадло). Особливо це стосується шкіряних крісел. Так буде не так жарко сідати в крісло.

• при парковці кермо повернути / вивернути в сторону. Таким чином, по поверненню, коли кермо стане в початкове положення, його головна частина (на рівні долонь) буде холодною або, як мінімум, теплою, але не розпеченою.

• також після парковки на важіль коробки передач можна накинути ковпачок (наприклад, від якогось старого аерозолю). Мета та ж – не допустити його надмірного нагріву.

mmr.net.ua

EXMO affiliate program