​САП оголосила Гримчаку обвинувальний акт

1 июня 2020 г. в 19:15

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав обвинувальний акт колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку. Текст обвинувального акт зачитали 1 червня у Вищому антикорупційному суді.

За словами прокурора САП Олега Макара, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Так, він під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду.

Нагадаємо, 14 серпня 2019 року затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака і його помічника. Затримання відбувалося в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство). 15 серпня 2019 року Гримчаку повідомлено про підозру.

УНН

EXMO affiliate program