СБУ викрила у роботі на РФ «експерта» з каналів Медведчука — відео

25 февраля 2021 г. в 09:30

Одного з так званих «експертів» з прокремлівських каналів 112, NewsOne і ZIK Юрія Дудкіна викрили у сприянні Росії в інформаційних атаках проти України.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, йому закидають ст. 111 (державна зрада) і ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

«За завданням кураторів киянин створив мережу, в яку входили кілька вебресурсів (групи у соціальних мережах, YouTube-канали) і окремі блогери, які фінансувалися з РФ. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, у тому числі від своїх координаторів з російського Першого каналу і агентства News Front», — йдеться у повідомленні.

Крім того, Дудкін брав участь в прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах, де «сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі» та отримував за це грошову винагороду від замовників.

Про роботу «телеексперта» на російську пропаганду свідчить також запис його переговорів з кураторами з Першого каналу.

Сам Дудкін також підтвердив відкриття проти нього кримінальної справи за держзраду, опублікувавши у себе відео, на якому співробітник правоохоронних органів зачитує йому відповідне підозру.

nv.ua

EXMO affiliate program