СБУ візьметься за скандального священника РПЦ в Україні, який чинив спротив поліції. ВІДЕО

4 июня 2021 г. в 21:40

Служба безпеки України має перевірити висловлювання священнослужителя Московського патріархату Василя Савки на предмет злочину. Відповідний запит подав Глибоцький районний суд Чернівецької області, пише «Духовний фронт України» з посиланням на повідомлення суду.

«…за результатами розгляду судом направлено лист до УСБУ в Чернівецькій області з метою відповідного реагування на факти, встановлені під час судового розгляду», – повідомили там.

Водночас служитель РПЦвУ Василь Савка подав апеляцію і хоче оскаржувати позбавлення його водійських прав та штраф у розмірі 17 000 гривень. Зараз справа перебуває на апеляційному розгляді в Чернівецькому апеляційному суді.

Нагадаємо під час затримання священника РПЦ в Україні Василя Савки, той накинувся на поліцейських і почав їх ображати і називати «хохлами» і «бендеровцами». Наприкінці затримання Василь Савка кричав що «України немає», та що «прийдуть румуни» через пів року і він застрелить поліцейських, якщо вони не вивчать румунську мову.

Попри те, що Савка є настоятелем парафії РПЦвУ в селі Балківці Новоселицького району Чернівецької області та в день правопорушення він був на святкуванні престольного свята у скиту Похвали Пресвятої Богородиці РПЦвУ в селі Великий Кучурів, Чернівецько-Буковинська єпархія РПЦвУ ніяк не прокоментувала нетверезе водіння служителя Савки і його антиукраїнські вислови, образи та погрози поліцейським.

sprotyv.info

EXMO affiliate program