СБУ затримали блогера-сепаратиста, який закликав до захоплення державної влади

1 июля 2020 г. в 20:11

Правоохоронці провели 3 обшуки.

У Києві СБУ викрила проросійського блогера, який підбурював громадян до насильницького захоплення державної влади та повалення конституційного ладу в країні.

Про це йдеться на офіційній сторінці СБУ в соціальній мережі.

За даними досудового слідства, пропагандист на своїх сторінках у соцмережах провокував розпалювання міжнаціональної ворожнечі, закликав до порушення громадського порядку та масових заворушень. Матеріали для своїх дописів отримував із російських пропагандистських ресурсів. "Ініційована СБУ експертиза засвідчила, що розповсюджені блогером публікації містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України, а також розпалювання національної ненависті та ворожнечі", - зазначає відомство.

Правоохоронці провели 3 обшуки за місцями проживання фігуранта провадження та його рідних і вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки «Яндекс-деньги» та накопичувачі інформації із антиукраїнськими матеріалами. "Слідчі органів безпеки оголосили провокатору про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження уже скеровано до суду", - додають в СБУ.

tsn.ua

EXMO affiliate program