Що відомо про терористку та алкоголічку Пирогову, яку окупанти намагаються зробити членом ТКГ (відео)

19 марта 2021 г. в 18:10

Хто така Майя Пирогова, яку окупанти намагалися ввести до складу ТКГ? За що її було засуджено в Україні? Навіть її ідеологічні соратники називають її алкоголічкою, ганьбою журналістики та хабалкою.

Нещодавно, 16 березня, РФ намагалася завести до складу ТКГ (Тристоронньої контактної групи) Майю Пирогову, яка була заочно засуджена за тероризм судом України. Терористку намагалися увести до складу політичної підгрупи як представника «громадськості» так званої «ДНР».

Українська делегація відповідним чином відреагувала на появу цієї людини у ТКГ. Ось що написав на своїй сторінці у Фейсбук Сергій Гармаш – член української делегації у ТКГ:

«Ми з самого початку попередили, що якщо засуджена за тероризм Майя Пирогова братиме участь в роботі ТКГ, українська делегація виходить з кімнати (віртуальної) переговорів. Якби Москва та її маріонетки хотіли діалогу, вони б почули нас. Але … Почався звіт політичної підгрупи, громадянка Пирогова поруч з Никаноровою, запрошеної РФ з ОРДО. Українська делегація покинула кімнату. Звіт політичної групи заблокований».

Хто така Майя Пирогова?

Майя Пирогова, як вона сама зазначала в інтерв’ю пропагандистському виданню «Україна. Ру» почала займатися «журналістикою» у 2014 році. У тому ж інтерв’ю вона поширює черговий фейк, на кшталт фейку «про розіп’ятого хлопчика» у Слов’янську (мовою оригіналу):

«Так вот, когда они вошли в город (Слов’янськ) и шерстили по домам, увидели у ее сыновей компьютер с той самой «Зелкой», выволокли их во двор и расстреляли на глазах у родителей…».

Для довідки: те що вона називає «Зелкою» – це інтернет-радіо, яке активно використовувалося росіянами під час захоплення міст навесні 2014 року для нагнітання ситуації, поширення паніки серед населення, лякання «Правим сектором» і добровольчими батальйонами.

І таких фейків як пропагандистка вона розповсюджувала досить багато. Вона брала інтерв’ю у Гіві та Мотороли. І дуже була засмучена, коли цих терористів вбили.

В окупованому Донецьку вона була директором так званого «Департаменту державної інформаційної політики» у «Міністерстві інформації» окупаційної влади. Потім окупаційна влада її звільнила, бо Пирогова занадто зловживала алкоголем і несла відверту маячню, навіть виходячи з принципів російської пропаганди.

У 2018 році Шевченківський районний суд міста Чернівці виніс заочний вирок, визнавши її винною у створенні терористичної організації, і засудив до 10 років ув’язнення.

Колегія суддів ухвалила щодо Пирогової:

«Визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 258-3 ч. 1 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації) та призначити їй покарання за даною статтею у вигляді 10 (десяти) років позбавлення волі».

У рішенні зазначається, що у 2014 році вона, «діючи умисно, на території міста Донецьк за власною ініціативою вступила до лав терористичної організації «Донецька народна республіка».

У вироку зазначається, що Пирогова «пропагандує та поширює ідеологію тероризму, тобто приймає участь у діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка».

До речі, самі прихильники «руського міру» на Донеччині, були не в захваті від призначення Пирогової до складу ТКГ від «громадськості».

Ось що було опубліковано у телеграм-каналі «Караулъ» (мовою оригіналу):

«Друзья, попрошу не ржать с этого идиотизма, хотя уверен, что сдержаться вам будет тяжело. Итак, ловите новость. Выкинутый из МинИнфо позор донецкой журналистики хабалистого вида с прокуренным голосом, любительница огненной воды Майя Пирогова получила должностюху. Она теперь (не ржать говорю!) представитель общественности ДНР на одной из минских площадок по урегулированию конфликта».

А ось коротеньке відео за участі Пироговою, де вона точно не адекватна.

Представники окупаційної влади в Донецьку заявляють про те, що хочуть, щоб Пирогова залишилася представником «громадськості Донбасу» у ТКГ, і традиційно звинувачують Україну у зриві переговорного процесу. Тут треба зазначити, що ТКГ сформована з представників України, РФ та ОБСЄ. Учасники від фейкових утворень «Л/ДНР» на окупованій частині території України є запрошеними зі сторони Російської федерації.

EXMO affiliate program