Селфі з війни і повернення в мішках: обличчя бурятів-окупантів з 37-ї мотострілецької бригади (Відео)

23 апреля 2022 г. в 07:40

Мешканці сіл і містечок навколо Києва, які пережили російську окупацію, у розмовах з нашими журналістами часто згадували, що найгірше з ними поводилися військові-буряти. На територію України вторглися кілька підрозділів з цього регіону Росії. Зокрема, 37-ма мотострілецька бригада з міста Кяхта, що на кордоні з Монголією. За даними українських військових, буряти стояли в районі Житомирської траси неподалік Макарова, що на захід від Києва.

Журналістам «Слідства.Інфо» вдалося ідентифікувати більше пʼятдесяти окупантів з цього підрозділу: як командний склад, так і сержантів та рядових.

Під час розслідування ми знайшли цікаві факти щодо окупантів з цього підрозділу. Декого з бурятів встигли відвезти назад і поховати як «освободителя от фашизма», а хтось вже публікує селфі з окупованих сіл на Київщині.

Для пошуку та ідентифікації бурятів-окупантів ми використовували дані Головного управління розвідки Міноборони України, а також групи військової частини в соцмережі «Вконтактє» та особисті сторінки як самих окупантів, так і їхніх родичів.

Знайдену інформацію про окупантів з 37-ї бригади ми передали правоохоронцям, які розслідують геноцид на Київщині. Вони повідомили, що деякі свідки вже впізнали ідентифікованих нами окупантів.

slidstvo.info

EXMO affiliate program