Сербія підтвердила затримання колишнього генерала СБУ

11 июня 2022 г. в 23:16

У Сербії підтвердили затримання колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова.

Про це повідомила "Радіо Свобода".

Міністерство внутрішніх справ Сербії повідомило про затримання громадянина України А.Н. 1982 року народження, якого підозрюють у відмиванні грошей, пишуть.

Разом з А.Н. затримали громадянина Німеччини А.А. (1986 року народження), який був його водієм, повідомило Міністерство внутрішніх справ Сербії.

Чоловіків затримали на кордоні з Північною Македонією. У машині виявли €600 тис, $125 тис. і принаймні два цінні смарагди. Призначили попереднє увʼязнення строком на 48 год. Потім вони мають постати перед слідчим суддею.

Громадянин України, з повідомлень сербських ЗМІ, не бажав звернутися за допомогою до консульства України, хоча має таке право.

"Сербські оглядачі припускають, що Наумов буде намагатися "торгувати" з сербськими службами, оскільки він володіє великою кількістю важливої інформації щодо українських внутрішніх справ. Припущення базуються на тому, що сербський міністр внутрішніх справ Александар Вулин тісно співпрацює з МВС Російської Федерації й виступає за розширення стосунків з Москвою в ланці безпеки", - повідомляє "Радіо Свобода".

Наумов виїхав з України 23 лютого, за кілька годин до початку повномасштабної російської агресії. Його родина виїхала раніше, пишуть.

Фігурант низки журналістських розслідувань про контрабандний імпорт і корупційні схеми на митниці. Фігурував у розслідуванні журналістів "Схем" про набуття елітного майна, не співставного з офіційними доходами держслужбовця.

gazeta.ua

EXMO affiliate program