Шахраї відбирають у переселенців житло, залишене в ОРДЛО

15 ноября 2017 г. в 01:53

Перевірити в реєстрах дані на своє житло закликають правоохоронці переселенців з непідконтрольних районів Донбасу. За інформацією СБУ, на території так званих "ДНР" і "ЛНР" є випадки, коли житло незаконно переоформлюють на інших власників.

Як стверджують в СБУ, затриманий організатор одного з таких угруповань працював в змові з суддею з Білгорода-Дністровського Одеської області. Шахраї підробляли судові рішення на нерухомість на непідконтрольних Києву територіях, а після – переоформляли житло без згоди власників.

До початку військових дій однокімнатна квартира в Донецьку коштувала мінімум 30 тис. доларів США, в 2015 році – подешевшала до 6 тис. доларів, а зараз за однокімнатну квартиру з хорошим ремонтом просять не більше 12 тисяч доларів США.

Перевірити право власності на нерухомість можна в єдиному реєстрі майнових прав. Для цього необхідно зареєструватися на сайті і ввести свої особисті дані.

Вартість такої перевірки – 20 гривень. Ріелтор Олена Маленкова радить не пошкодувати часу і цих грошей. Крім того, можна за допомогою юристів заблокувати всі рух документів на житло.

"Можна накласти арешт на свої квартири самостійно, і тоді заборони, арешти, і в такому випадку зміна права власності не відбудеться", – розповіла експерт з нерухомості.

Правоохоронці рекомендують тим, хто отримав інформацію, що на його нерухомість зазіхають, відразу писати заяву в поліцію.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program