Швеція може поставити Україні ПЗРК RBS-70 з лазерним наведенням та вбудованим тепловізором: чим вони круті (відео)

2 ноября 2022 г. в 03:00

ПЗРК RBS-70 стоїть на озброєнні багатьох країн світу — його історія є дуже успішною і налічує 45 років застосування з регулярними модернізаціями

Швеція підтримає Україну сучаснішим озброєнням і в більшій кількості — заявив напередодні міністр оборони країни Пол Йонссон. Офіційних заяв про види та кількість озброєнь не було, але може йтися про самохідну артилерійську установку Archer та зенітно-ракетний комплекс RBS 70.

Про це повідомляє Defence Express. ЗРК RBS 70 заслуговує на додаткову увагу — переносний комплекс був розроблений у Швеції ще наприкінці 70-х. Прижився настільки, що переживає п’яте покоління оновлень.

RBS 70 на початку використання став революційним — перший ПЗРК у світі із системою наведення лазерним каналом. Він створювався не лише як переносний, а з перспективною встановити на колісне чи гусеничне шасі. П’яте покоління RBS-70 NG має вже систему автоматичного відстеження та вбудований тепловізор.

Технічні дані із сайту виробника:

Робочий діапазон (дальність): понад 9000 м,

Покриття висоти: 0-5000 м,

Час розгортання: 45 сек,

Час перезаряджання: менш як 5 сек,

Максимальна швидкість (BOLIDE): 2 Махи.

Вага пускової установки – 35 кг, вага ракети BOLIDE – 15 кг. ПЗРК RBS 70 використовується в навчаннях НАТО, його замовляють багато країн, таких як ОАЕ, Норвегія, Литва, Фінляндія, Бразилія та інші.

telegraf.com.ua

EXMO affiliate program