Сірники у пластиліні: на квартирах киян стали з'являтися дивні мітки (фото)

26 июня 2020 г. в 02:22

У Києві невідомі ставлять біля дверей квартир дивні мітки – сірники у пластиліні. Зокрема, мітки біля вхідних дверей знаходили у під'їздах будинків на Нивках, Виноградарі, Куренівці та інших районах міста. Про це повідомив депутат Київради Вадим Сторожук на своїй сторінці у ТСН.

"Зверніть увагу, можливо, це "маяки" злодюг, щоб перевірити присутність вдома вас чи ваших сусідів! Прибирайте це!" – написав Сторожук.

У відділі комунікації поліції Києва на питання журналістів про те, що можуть означати ці мітки, відповіли, що нічого про це не чули.

Зазначимо, що у Києві грабіжники та квартирні злодії часто залишають так звані маячки виключно для себе, щоб з'ясувати алгоритм життя власників квартири. Такі злодії можуть встромляти в двері сірник, волосинку або нитку, залишити на килимку якийсь предмет, вставити в двері рекламу. З цього можна дізнатися, чи не перебувають господарі у від'їзді.

Також злочинці можуть спостерігати за вікнами в будинку ввечері - якщо день-два світло не горить, значить власники квартир можуть бути у відпустці.

EXMO affiliate program