Системні порушення з боку керівників та екіпажу: названо причини аварії Ан-26 під Харковом

23 октября 2020 г. в 23:33

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів, що у четвер, 22 жовтня, урядова комісія з розслідування катастрофи АН-26 встановила причини аварії під Чугуєвом Харківської області, під час якої загинули військовослужбовці та курсанти. Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія", - повідомив віце-прем'єр-міністр.

Серед низки причин називаються, як помилки пілотів, так і технічні несправності літака, а саме відмова системи ПРТ-24 (система "граничного регулювання температури"). Зазначено, що ця технічна неполадка призвела до позаштатної ситуації на борту, але не повинна була привести до краху літака.

"На превеликий жаль, комісія підтверджує, що під час польотів, не тільки цього - останнього, але й інших, було дуже багато порушень, в тому числі з боку екіпажу і керівників польоту", - констатував він.

Зазначимо, що комісія схвалила попередній звіт про результати розслідування. Цей документ буде оприлюднено на засіданні Кабінету міністрів України 28 жовтня.

Нагадаємо, авіакатастрофа з літаком ЗСУ Ан-26 трапилася близько 20:45 в п'ятницю, 25 вересня. Літак розбився при заході на посадку. На його борту перебували 27 осіб: офіцери та курсанти Харківського національного університету повітряних сил. Вижив тільки один курсант.

nnovosti.info

EXMO affiliate program