Ситуація на Донбасі: в Міноборони повідомили свіжі дані. ВІДЕО

1 октября 2019 г. в 14:21

За даними Міноборони, російсько-окупаційні війська, порівняно з попередньою добою, дещо зменшили кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення.

Водночас, ворог вдався до застосування під час обстрілів Об’єднаних сил не тільки мінометів калібру 120 та 82 мм, а й артилерійських систем калібру 122 мм.

Крім того, окупанти відкривали вогонь з озброєння БМП, зенітної установки, гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї, а під час одного з обстрілів задіяли безпілотний літальний апарат з підвісом для скидання гранатометних пострілів.

На Луганському напрямку обліковано 8 порушень режиму тиші. На Донецькому відбулося 11 прицільних ворожих обстрілів. У бік наших позицій було випущено 3 артилерійські снаряди 122-го калібру, а також 33 міни 82-го калібру.

Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення.

Від початку поточної доби до 12.30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 5 разів.

На Луганському напрямку після 1-ї години ночі противник з боку Доломітного випустив 5 мін 82-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського.

З 6.25 до 7.00 окупанти застосували міномет калібру 82 мм, ручні протитанкові і автоматичні станкові гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю в районі Південного.

Крім того, після 7-ї ранку ворог влаштував провокацію зі стрілецької зброї неподалік Золотого.

На Донецькому напрямку близько 3-ї ночі противник 10 хвилин з великокаліберного кулемету обстрілював позиції наших військ, обладнані біля Новотроїцького.

А близько 9-ї ранку з боку Ужівки зі станкового протитанкового гранатомету окупанти вели вогонь по захисниках Водяного.

sprotyv.info

EXMO affiliate program