Смерть у підвалі: четверо людей загинули від отруєння газами гнилої картоплі на Львівщині

11 августа 2023 г. в 14:30

Четверо людей, які спустилися у підвал двоповерхової будівлі, ймовірно, отруїлися випаровуваннями гнилої картоплі. Надзвичайникам довелося витягати тіла загиблих в засобах індивідуального захисту. Остаточні причини смерті людей встановить слідство, та рятувальники радять бути обережними у підвалах. Особливо зараз - під час війни.

Трагедія сталася у селі Повітно Львівського району в підвальному приміщенні двоповерхового житлового будинку. Як повідомили в ДСНС, люди зайшли в льох будинку, де зберігалася картопля та, ймовірно, втратили свідомість через вдихання небезпечних газів.

Серед загиблих – жінка, 1956 року народження та чоловіки 1952, 1978 та 1971 років народження.

"Така висока концентрація газів, ймовірно, могла виникнути через процес гниття картоплі, що була в підвальному приміщенні. Під час розкладу органічних матеріалів виникають різні хімічні реакції, які можуть виділяти небезпечні гази", - повідомили в ДСНС.

Тіла загиблих довелося витягати в засобах індивідуального захисту. Остаточні причини загибелі людей встановить слідство, та надзвичайники нагадують, що під час розкладу органічних матеріалів, таких як картопля, виникають різні хімічні реакції, які можуть виділяти небезпечні гази.

Своєю чергою, рятувальники ДСНС закликають людей бути обережнішими. При отруєннях, особливо невідомими хімічними речовинами, необхідно негайно викликати лікаря. Але ще до його прибуття необхідно правильно надати потерпілому необхідну допомогу.

В першу чергу негайно захистити органи дихання:

На потерпілого слід надягнути протигаз або ватно-марлеву пов'язку, попередньо змочивши її водою або 2% розчином питної соди у випадку отруєння хлором, а у разі отруєння аміаком – водою або 5%-м розчином лимонної кислоти. Далі слід винести потерпілого із зони зараження та забезпечити йому спокій і тепло.

https://ukrayina.pl

EXMO affiliate program