Смерть в салоні гральних автоматів: у Львові суд оголосив вирок шістьом патрульним (відео)

4 августа 2021 г. в 08:30

Шістьом поліцейським, обвинувачених у смерті хлопця, який у салоні гральних автоматів проковтнув пакет з наркотиками, присудили по 8 років тюрми.

Десятки поліцейських нині пікетували Галицький районний суд Львова. Там оголошували вирок шістьом їхнім колегам, працівникам підрозділу "ТОР", яких звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Вони у ніч з 8 на 9 лютого 2018 року перевищуючи свої службові повноваження під час затримання потерпілого перевищили свої службові повноваження та обов'язки, що супроводжувалось насильством, внаслідок чого потерпілий загинув, - повідомив прокурор Володимир Рубцов.

Мова про смерть 22-річного львів’янина у салоні гральних автоматів. Під час рейду у тоді ще заборонений заклад патрульні виявили у юнака поліетиленовий пакет із наркотичною речовиною, який він проковтнув та вдавився. Усі старання ТОРівців врятувати хлопця виявились марними. Від удушення він помер ще до приїзду "швидкої".

Все що вони могли зробити вони зробили, негайно викликали швидку допомогу, але на жаль домедична допомога не дала результату і сталося те що сталося, - зазначив начальник патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко.

Однак батьки померлого у смерті сина звинувачують саме патрульних – начебто ті не надали юнакові вчасну домедичну допомогу. Від будь-яких коментарів вони категорично відмовились. Тим часом батьки поліціянтів не стримують емоцій.

Нікому не бажаю, нікому, ви розумієте, хлопців судять за те що вони робили свою роботу, - зізналась мама одного з підсудних, Марія.

Судова тяганина тривала понад 3 з половиною роки. Нині феміда визначилась з вироком. Усім шістьом поліцейським присудили по 8 років тюрми та позбавили звань.

Також ТОРівцям заборонили обіймати посади у державних органах впродовж трьох років. У суді пояснили: своїми діями патрульні тільки сприяли удушенню хлопця. Вирок зачитували понад півтори години. Із рішенням Феміди поліціянти не погоджуються.

Стосовно даного вироку я хочу заявити що це чисте безглуздя, повністю вирок був зачитаний в односторонньому порядку, все вирвано з контексту, повністю все, це просто обурення таке що я не можу передати свої емоції словами, тому що це можна назвати сфабрикованою повністю справою, - розповів підсудний Назарій Андрушків.

Патрульні розповідають: справу розглядали з численними порушеннями.

Справа незаконно була передана до Галицького суду прокурором, справа поза межами строків здійснення розслідування, справа не незаконно здійснюється також розслідування СБУ, хоча мало здійснювати розслідування ДБР і також порушення строків давності, - переконував підсудний Степан Дорош.

Поспілкуватися з батьками померлого не вдалося і після засідання. Їх колеги підсудних проводжали з будівлі суду під крики "ганьба".

Тим часом поліціянти планують продовжувати боротьбу за справедливість, та вже найближчим часом подадуть апеляцію.

pravdatutnews.com

EXMO affiliate program