Смертельна пожежа в одеському готелі: стала відома ймовірна причина пожежі (відео)

18 января 2021 г. в 11:47

У Одесі в неділю ввечері загорівся триповерховий будинок, в якому знаходиться готель. Пожежа охопила площу в 1,2 тисячі квадратних метрів.

Смертельна пожежа в одеському готелі: стала відома ймовірна причина пожежі (відео)

адзвичайна подія сталася на вулиці Посмітного, 10/12 о 20:30. Як уточнили в управлінні ДСНС, сталося загорання третього поверху та даху триповерхового житлового будинку. Це будинок на один під’їзд, 36 квартир.

У ДСНС не вказали назву готелю, але судячи з фото йдеться про Arcadia Apartment.

На місце події оперативно прибули пожежні, поліцейські та швидка допомога. Рятувальники виводили з палаючого готелю постояльців, медики надавали погорільцям першу допомогу.

Як виявилось, загорівся будинок, який знаходиться за масажним салоном – це другий корпус вглибині приватного сектора. Пожежа спалахнула неподалік від дачі колишнього мера Чорноморська Валерія Хмельнюка, пише « Думская».

Люди стрибали з вікон, аби врятуватись

Мешканці готелю розповідають, що останні два дні у будівлі були проблеми зі світлом.

Про проблеми з електрикою відвідувачі готелю, до речі, навіть залишали відгуки в інтернеті.

Олександра, яка в той час перебувала у готелі, розповіла, що людям доводилось вистрибувати з вікон будівлі, аби врятуватись. Пожежі вона не бачила, проте приміщення швидко наповнились їдким димом. Людей у готелі було багато, додала дівчина.

Ще один постоялець готелю на ім'я Сергій Резничук припускає, що пожежа могла статися через несправну проводку.

Люди розповіли журналістам, що буквально за добу до пожежі – ввечері суботи – у готелі лагодили проводку. До цього періодично виникали проблеми зі світлом.

Пожежу у готелі гасили майже 3,5 години

Гасіння пожежі ускладнювалось двома факторами. По-перше, будинок знаходиться в глибині щільної забудови. Пожежні заливали вогонь з автовишки. По-друге, пожежним було важко працювати через низьку температуру: бризки від води швидко замерзали на їх захисних костюмах.

На місці надзвичайної події працювали 60 рятувальників і 12 спецмашин.

О 22:05 пожежу було локалізовано, а о 23:51 ліквідовано.

Госпіталізовано двох людей, які постраждали на пожежі. Ще двоє людей загинули.

Причини пожежі

У поліції та ДСНС не коментують причину загоряння у готельному комплексі на вулиці Посмітного в Одесі. Причину пожежі має встановити слідство та численні експертизи.

У поліції за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program