“Соромно має бути не нам”, – мешканці Нових Санжар з обуренням чекають вибачень від Зеленського (Відео)

6 января 2021 г. в 16:50

Мешканці Нових Санджар на Полтавщині обурені словами у новорічному привітанні Президента про те, що за їх протест через розміщення на обсервацію евакуйованих з Уханя в лютому 2020 року “українцям було соромно”.

Як повідомляє 5 канал, у Нових Санжарах кажуть, що відеокадри протесту, які опублікували світові ЗМІ, були маніпуляцією.

“Показували, що люди кидали цеглу, але не показували, що перед цим цих людей били”, – кажуть про сутички з нацгвардійцями мешканці Нових Санжар.

Новосанжарці вважають, що це не вони винні у ситуації в лютому 2020 року, а центральна влада, яка не пояснила належно, чому евакуйовані з охопленого коронавірусом Уханя мають проходити обсервацію саме в Нових Санжарах на базі санаторію Нацгвардії, де тоді в розпалі був ремонт.

“Були патання, пов’язані з дверима, санвузлами”, – підтверджує не повну готовність до прийому людей в 2020 році заступник керівника медичного центру Нацгвардії Олександр Блінов.

“Це соромно має бути не новосанжарцям, до яких нацгвардійці застосували грубу фізичну силу, а соромно має бути центральній владі, яка провалила комунікацію з народом”, – певен голова Новосанжарської ОТГ Геннадій Супрун.

“Нам соромно за Президента України”, – кажуть мешканці Нових Санжар.

У Нових Санжарах заявляють, що чекають від Володимира Зеленського публічних вибачень за згадку про них як про сором країни в новорічному привітанні Президента України.

Як повідомляла ІА “7 Днів-Україна”, за порушення громадського порядку і спротив правоохоронцям двоє учасників протестів у Нових Санжарах в лютому 2020 року засуджені до 5-ти років позбавлення волі з відтермінуванням вступу в дію вироку на 1 рік.

EXMO affiliate program