Спалили беззбройну людину на Київщині. Нацполіція знайшла окупанта, який віддав наказ

6 июня 2022 г. в 22:25

30-річному командиру роти армії РФ оголошено підозру

Бучанське райуправління поліції у Київській області оголосило підозру командиру роти 64 окремої мотострілкової бригади старшому лейтенанту Василю Литвиненку у порушенні законів та звичаїв війни поєднані з умисним вбивством. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на текст підозри.

За матеріалами справи, підозрюваний незаконно перетнув державний кордон України і взяв участь в окупації села Липівка Бучанського району Київської області. Протягом 27 лютого-30 березня 30-річний окупант віддавав накази підлеглим на вбивства мирних мешканців.

Зокрема слідство ідентифікувало, що 27 лютого військовослужбовці РФ виконали наказ Литвиненка і поранили мешканця Липівки. 62-річний чоловік отримав поранення черевної порожнини, однак не мав можливості звернутися по медичну допомогу, оскільки окупанти обмежили цивільне населення у вільному пересуванні. Тому внаслідок поранення літній чоловік помер 1 березня у своєму будинку.

Наступного дня російські солдати з танку розстріляли будинок, де лежав померлий чоловік. Через обстріли хата загорілася.

4 травня судово-медична експертиза не змогла підтвердити причини смерті померлого мешканця Липівки, якого поранили окупанти, оскільки тіло сильно обгоріло.

В Україні Литвиненку загрожує позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

glavcom.ua

EXMO affiliate program