Спалили "Змія Горинича": під Вугледаром бійці 72-ї бригади підірвали ворожу УР-77 (відео)

21 марта 2023 г. в 21:40

Воїни 72-ї ОМБр ЗСУ знищили російську УР-77 у Микільському під Вугледаром: такі установки росіяни використовують не за призначенням – для ударів по цивільних об’єктах.

"Чорні запорожці" перемогли "Змія Горинича": на Вугледарському напрямку Донеччини бійці 72-ї механізованої бригади рознесли на друзки ворожу установку УР-77, яку росіяни "адаптували" для спроб прориву позицій ЗСУ та обстрілів цивільних об'єктів.

Відеокадри влучного удару 72-ї ОМБр по російській УР-77, яку у просторіччі називають "Змієм Гориничем", оприлюднила ввечері 20 березня спільнота "ДвіЩ", яку адмініструють українські активісти з Донбасу і яка публікує достовірну інформацію з передової на сході країни.

У ролику показано підрив ворожої установки розмінування та подальшу детонацію з декількох ракурсів. Зазначається, що місцем зйомки є село Микільське Волноваського району на Донеччині, у 3-4 км від Вугледару.

Точну геолокацію удару встановили представники міжнародної волонтерської спільноти GeoConfirmed. Ідеться про південну частину Микільського, у 450 метрах від Свято-Успенського Ніколо-Василівського монастиря УПЦ МП. Днями у мережі з'явилось відео масштабної пожежі з задимленням на території цієї релігійної споруди.

EXMO affiliate program