Спецназівець "Балканець" розповів, як ліквідують операторів дронів армії рф (відео)

5 ноября 2022 г. в 12:30

Боєць ЗСУ з позивним "Балканець" розповів і показав, як ведеться боротьба проти дронів, які рф використовує на полі бою в Україні.

Інформацію оприлюднено студією "Бриз".

У сюжеті, підготовленому телестудією, "Балканець" пояснює, що незабаром обличчя війни зміниться: замість танків та артилерії головними персонажами будуть дрони.

Боєць - інженер-оператор антидронової боротьби. Його завдання - знищувати безпілотники, а також - операторів дронів. Він зазначив, що ліквідація саме операторів - найважча задача.

Втім після "полювання" на операторів багато з них стають двохсотими та трьохсотими, зазначає "Балканець".

Підрозділи ЗСУ вже мають потужні напрацювання: вони розробили спеціальні алгоритми і тому успішно збивають дрони і над сушею, і над морем, і Shahed-136, i Mojaer-6 та інші баражуючі боєприпаси. За добу доводиться збивати до 10 менших БПЛА і 2-3 більших.

Головні інструменти проти БПЛА - це ПЗРК, ЗРК і навіть кулемети.

Крім того зараз почали впроваджувати особливі методи боротьби - системи РЕБ. Втім деталі поки що не розголошуються, але, запевняє військовий, вони досить успішно працюють.

""Балканець" не може розкривати деталі алгоритму, але показує, який порядок дій при протидії оператору дрона.

Спершу боєць - на своєму "робочому місці" - перед потужним ноутбуком, з рацією в руці.

У певний момент він засікає дрон. Але виявляє не лишу рух дрону, а й визначає, де може бути оператор. Координати передаються у відповідний підрозділ.

Виявляється, координати надходять розрахунку РСЗВ.

На відео видно, як "Град" рушає на позиції, щоб виконати завдання.

Врешті РСЗВ опиняється посеред поля і робить залп.

Ось таким чином, підсумовується у сюжеті, відбувається знищення оператора дрона: спершу визначається його місце розташування, а потім туди прилітають пару снарядів РСЗВ.

stopcor.org

EXMO affiliate program