Спецпризначенці СБУ влаштували "небесну кару" окупантам за допомогою FPV-дронів: з'явилося відео

13 мая 2023 г. в 10:00

Українські бійці вразили ворожий бронеавтомобіль "Тигр" разом з екіпажем, "Град", два "Камази", ПТРК та вояків армії РФ.

Спецпризначенці Служби безпеки України влаштували "небесну кару" окупантам за допомогою FPV-дронів.

Про це свідчить відео, яке оприлюднив пресцентр СБУ в Facebook.

"Наші бійці працюють на найгарячіших напрямках, щодня відправляючи російських загарбників разом з їхньою військовою технікою на "концерти Кобзона". Цього разу було вражено: бронеавтомобіль "Тигр" разом з екіпажем, "Град", два "Камази", ПТРК та живу силу противника", - йдеться у дописі під відео.

Що таке FPV-дрони

Дрони FPV — це безпілотні літальні апарати, які оснащені функцією "вид від першої особи" (First Person View — скорочено FPV). Режим FPV — це функція передавання відео в реальному часі за допомогою камери, що встановлена в передній частині безпілотника.

Військові активно використовують FPV дрони-камікадзе завдяки їхній високій, майже "снайперській" точності. Завдяки окулярам, оператори бачать місцевість навколо безпілотника, ніби сидять у його "кабіні", і ні на що не відволікаються. На відміну від моніторів або екранів смартфонів, окуляри не створюють відблисків, тому їх можна використовувати навіть у сонячну погоду. В умілих руках такі дрони дуже маневрені, можуть швидко змінювати напрямок руху та залітати у вузькі місця, такі як люки танків. Ще однією перевагою є швидкість — деякі FPV-дрони розганяються до 170 км/год і навіть більше.

tsn.ua

EXMO affiliate program