Спецпризначенці СБУ знищили "Джавеліном" ворожу БМП разом з піхотою на броні з відстані 4 км (відео)

24 ноября 2022 г. в 23:40

Під час чергового невдалого штурму наших передових позицій, окупанти спробували відступити з поля бою на БМП-2, але воїн СБУ "А" знищив ціль та до 12 осіб на броні.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. Спецпризначенці ЦСО "А" СБУ знищили ціль з ПТРК Javelin на дистанції майже 4 км.

"Розбиті окупанти вдруге викликали евакуаційний транспорт. Але скільки б вони не кидали техніки в бій – вона вся буде спалена", – додали в СБУ.

Так на відео можна побачити, як влучний український воїн випустив керовану ракету із ПТРК Javelin, яка вразила ціль на величезній відстані.

Що відомо про цей ПТРК

FGM-148 "Джавелін" – переносний протитанковий ракетний комплекс виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Перший серійний ПТРК третього покоління, обладнаний прицілом "вистрілив-забув" – ракета має теплову голівку самонаведення, тому оператор ракетного комплексу не має супроводжувати та коригувати політ ракети після запуску, поки вона наближається до цілі.

Цей ПТРК США розробляли з 1986 року, а прийняли на озброєння в 1996 році. Успішно використовували в Іраку. Постачають на експорт у деякі країни світу. З 30 квітня 2018 року перші комплекти стали надходити до України. Після початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року, цей ПТРК став символом українського опору.

Даний вид ПТРК призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості – гелікоптерів або БПЛА.

https://news.uaportal.com

EXMO affiliate program