Справа ваґнерівців: ЦРУ шукало «крота» в Офісі президента України - генерал СБУ (Відео)

8 марта 2021 г. в 18:50

ЦРУ США проводило також свою операцію, щоб виявити, де витік в Офісі президента України. Про це повідомив Герой України, генерал-лейтенант СБУ Григорій Омельченко в етері програми "Борковський & Валевська".

Паралельно зі спецоперацією української військової розвідки щодо затримання вагнерівців – Центральне розвідуправління США також проводило операцію з виявлення "крота" в Офісі президента Володимира Зеленського. В підготовці операції, крім ФБР та СБУ, брали такоє участь спецслужби Великобратанії та Туреччини. Принаймні таку заяву зробив Герой України, генерал-лейтенант запасу СБУ Григорій Омельченко у ефірі "Еспресо ТВ".

"Операція із затримання "ваґнерівців" – це замкнута юридична петля-зашморг на шиї президента Зеленського і керівника його Офісу Єрмака. Про провал операції я знав вже вранці 29 липня минулого року. У цій операції були зацікавлені не лише Росія та Білорусь, але й третя сторона – США. ЦРУ разом із СБУ, міністерством оборони, а також розвідкою Великої Британії та Туреччини брали спільну участь у проведені цієї операції. Та важливо, що спецслужби та розвідслужби США, крім цієї операції, проводили також ще свою операцію. Я її умовно назвав "подвійне дно", або "китайська шкатулка", – розповів Григорій Омельченко.

За словами генерал-лейтенант СБУ, метою цієї операції було виявити, де "протікає" в Офісі президента, і хто зливає найбільш секретну інформацію ворогам.

"У тому числі, хто зливає і ту інформацію розвідданих, яку передають США Україні. Американці таки виявили, де витік інформації. Про цю операцію американців наші спецслужби не знали. Вони тільки знали, що проводиться операція для виявлення і вербування буцімто на роботу і у подальшому затримання так званих "ваґнерівців". Все було розіграно, як по нотах, і все б вийшло, якби не була злита інформація", – відзначив Григорій Омельченко.

Нагадаємо, йдеться про ймовірну спецоперацію українських розвідників із затримання 33 російських найманців-терористів, більшість з яких вчинили злочини на Донбасі. Після наради в Офісі президента хтось злив інформацію про операцію білоруським або російським спецслужбам, тож затримання зірвалося. Чинна українська влада заперечує існування вагнерівської спецоперації.

Як повідомлялось раніше, комітет із питань національної безпеки, оборони та розвідки ще у вересні 2020 року рекомендував Верховній Раді винести проєкт постанови про створення ТСК щодо розслідування справи вагнерівців у зал засідань для голосування. Але слідчу комісію досі так і не створили.

ukrrain.com

EXMO affiliate program