Справжній Путін чи двійник. Генерал зовнішньої розвідки розповів, хто літав в Іран (відео)

24 июля 2022 г. в 21:30

Двійників використовують у випадку потенційної небезпеки. На окремих заходах. Особливо масових, де існує загроза неконтрольованої акції стосовно керівника держави

У п’ятницю, 22 липня, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов висловив сумнів, що 19 липня до Ірану літав саме президент Росії Володимир Путін. Припустив, що візит міг здійснити його двійник. Зокрема, звернув увагу на те, що при виході з літака Путін помітно шкутильгав і якось “дивно підстрибнув”.

Утім можливість використання двійника в Ірані вважає практично неможливим генерал, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Буданов – це військова розвідка. А зі світовими лідерами працює система зовнішньої розвідки. Двійників використовують лише у випадку безпеки. На окремих заходах. Особливо масових, де існує загроза неконтрольованої акції стосовно керівника держави. У цій ситуації, коли зустріч відбувається на рівні лідерів держав, то завжди їде таки перша особа. Жодних двійників тут не використовують”, – стверджував Микола Маломуж в ефірі проекту “Суботній стрім” на NTA.

Пояснює це тим, що на зустрічах лідерів країн приховати факт двійника – не реально. Того ж Путіна в Ірані ідентифікували не лише, наприклад, президент Туреччини, а й спецслужби країн лідерів, які брали участь у зустрічі, спецслужби третіх країн.

“Ці речі відстежуються дуже потужно. Звертається увага на всі фактори – психологічні, фізичні. Наприклад, цілком контролювалася навіть валізка, яку Путін передав охоронцю. Жодна деталь не залишається поза увагою. Зрештою, з’ясувати, чи це був Путін, можна і по ДНК. Та й у ЦРУ вже заявили, що в Ірані був саме президент Росії, причому цілком здоровий”, – пояснив екскерівник зовнішньої розвідки України.

Нагадаємо, у вівторок, 19 липня, президент Росії Путін побував з одноденним візитом в Ірані. Поїздка до Тегерану стала його другим закордонним вояжем після повномасштабного військового вторгнення в Україну в лютому. У Тегерані Путін зустрічався із президентом Ірану Ібрахімом Раїсі та президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

EXMO affiliate program