Стала відома попередня причина смертельного вибуху, що зруйнував половину Бейрута (Відео)

6 августа 2020 г. в 10:50

Вибух, внаслідок якого загинули щонайменше 78 людей і травмовані кілька тисяч, спричинили понад 2,5 тисячі тонн аміачної селітри, що зберігались на складі порту столиці Лівії.

Про таку попередню причину смертельного вибуху в Бейруті ввечері 4 серпня заявило оборонне відомство Лівану, повідомляє ліванське видання LBCI.

Влада Лівану пояснила, що 2 тисячі 750 тонн аміачної селітри (нітрату амонію) 6 років тому були конфісковані з судна. За даними LBCI, цю селітру зберігали на складі на 12-му причалі порту Бейрута і збиралися утилізувати. Вибух, за попередніми даними, прогримів під час ремонтних робіт на складі.

“Вища рада оборони Лівану оголосила на своєму засідання, що 2750 тонн нітрату амонію (аміачної селітри), які вибухнули в порту Бейрута, були конфісковані у 2014 році з судна під назвою Rhosus”, – йдеться в повідомленні.

Російське видання Meduza інформує, що судно Rhosus належить російському підприємцю Ігорю Гречушкіну з Хабаровська. В 2013 році судно зайшло у порт Бейрута і через технічну несправність там і залишилось. Власник покинув корабель разом із вантажем у Лівії напризволяще.

2750 тонн нітрату амонію еквівалентні 1800 тонам тротилу.

Як повідомляють світові інформагентства, потужність вибуху в порту Берута була такою сильною, що ударну хвилю відчули мешканці Кіпру за 200 кілометрів від епіцентру вибуху. В самому ж Бейруті вибух знищив десятки будинів, людей під завалами шукають досі.

Это интересно: У МОЗ сказали, коли в Україні почнеться друга хвиля коронавірусу (Відео)

Більше подробиць – у відео моменту вибуху та в сюжеті Фактів ICTV про наслідки вибуху.

7days-ua.com

EXMO affiliate program