Стала відома причина смерті школярки із Полтавщини (Відео)

24 января 2020 г. в 16:32

Вчорашня раптова смерть восьмикласниці Віки Кононенко сколихнула учнів і викладачів ліцею в селі Максимівка, що у Кременчуцькому районі на Полтавщині. Дівчинка померла на очах у своїх однокласників і вчительки просто посеред уроку.

Сьогодні у фойє навчального закладу на столику стоїть її фото із чорною стрічкою і букет гвоздик. Однокласники ще досі не можуть оговтатися від втрати.

Дівчинка, кажуть експерти, мала проблеми із серцем.

Нині відомі результати судово-медичної експертизи.

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв розповідає: »Ми отримали висновки лікарів, що дитина померла в наслідок гострої серцевої недостатності. Тому дане кримінальне провадження («Умисне вбивство»), скоріш за все, буде закрите у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Трагедія сталася вчора на початку четвертого уроку. Дівчинка втратила свідомість.

Коли дитині стало зле, шкільна медсестра робила все можливе і неможливе. Лікарі прибули двома каретами швидкої допомоги, але не вдалось вберегти життя Віки, бо у неї було хворе серце. Дитина померла у класі.

Все сталося у кабінеті української мови і літератури. Нині він зачинений та опечатаний.

У школі також оголосили триденний траур: відмінили уроки музики та розважальні заходи.

Подруга Віки розповіла, що дівчина почувалася зле із самого ранку.

«Я бачила, що з нею щось не так. Перший урок. Вона пройшлася кілька метрів, повернулася до класу й сиділа. Перерва між третім і четвертим уроком тривала 20 хвилин. Вона підійшла до мене, обняла і зайшла в клас. Тоді ми всі розійшлись на уроки. Через 20 хвилин заходить дівчина і каже, щоб на перерву ніхто не виходив. Дзвінка не було. А потім ми дізналися, що Віка підійшла до парти й впала», — каже Марієнна Слюсаренко, подруга Віки.

Померла школярка Віка Кононенко жила разом із 3-ма старшими сестрами на вулиці Чорновола, що поруч зі школою. Її матір їздила до Києва на заробітки, розповідає Марієнна Слюсаренко. Гроші були потрібні на операцію для Віки.

Поховають Віку Кононенко 24 січня на місцевому кладовищі.

Подробиці — у сюжеті Суспільне Полтава:

EXMO affiliate program