Стали відомі прізвища трьох окупантів, які закопували в землю живцем мешканця Київщини

24 августа 2022 г. в 06:40

Правоохоронні органи України поступово розслідують воєнні злочини щодо цивільних людей, які коїли російські окупанти на захоплених територіях.

Трьом військовослужбовцям з 64-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї армії східного військового округу РФ оголошено підозри за знущання з цивільної людини. Вони закопували мешканця Київщини живцем в землю, били, прив’язували до дерева на довгий час, знущалися з нього.

Це та сама бригада, що відома своїми звірствами у Бучі та інших населених пунктах.

У розслідуванні йдеться, що троє військовослужбовців з 64-ї ОМСБр Олександр Борисов (уродженець Забайкальського краю), Раян Мадянов (уродженець Алтайського краю) та Максим Сулайндзюга під час перевірки телефону охоронця гольф-клубу у селі Гавронщина Макарівської ОТГ Бучанського району знайшли листування, де висловлювалася проукраїнська позиція.

Окупанти 2 березня захопили Сергія Даценка (саме так звали охоронця), зв’язали його. Потім його кинули до ями та закидали землею на деякий час. Викопали вони його через 2-3 хвилини й прив’язали до дерева. Прив’язаним до дерева Даценко був до 4 березня. Потім його знову кинули до ями.

Заручник декілька разів намагався втекти, але його кожного разу ловили, били, знущалися та кидали до ями.

Нарешті 7 березня під час артилерійського обстрілу позицій окупантів Сергію Даценку вдалося втекти.

В той час, коли заручник знаходився у полоні, температура повітря у цій місцевості не підіймалася вище 3 градусів. Вночі були заморозки до – 2 градусів. Даценка практично не годували та давали воду, непридатну для вживання.

Вік воєнних злочинців з 64-ї бригади

Максим Сулайндзюга – 28 років.

Олександр Борисов - 23 роки.

donpatriot.news

Раян Мадянов - 20 років.

EXMO affiliate program